aanpak

Aanpak HR Talent Factory

‘CEO’s wereldwijd noemen de beschikbaarheid van talent, kennis en kunde één van de belangrijkste voorwaarden voor toekomstige groei.’

HR Talent Factory gelooft dat iedereen Talent heeft

Talent wordt als het meest onderscheidende vermogen van organisaties gezien. Toch blijkt het moeilijk om het juiste Talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden.

HR Talent Factory gelooft dat door het goed opzetten, inrichten en digitaliseren van de HR processen (Operational Excellence) medewerkers en managers in hun kracht gezet worden en daarmee hun Talent in kunnen zetten, daar waar het waarde toevoegt.

HR Talent Factory heeft veel ervaring met het (opnieuw) inrichten van HR processen, om deze daarna te borgen bij de medewerkers, managers en eigen HR afdeling. Resultaat is dat de processen doelgerichter ingezet worden met meer resultaat voor de organisatie. De gebruikers ervaren meer plezier en betrokkenheid bij de uitvoering en het gebruik van de processen.

Voor het opnieuw inrichten van de processen maakt HR Talent Factory gebruik van de Lean methodiek. Kenmerkend voor de Lean methodiek is dat de klant = gebruiker = medewerker/manager centraal staat.

HR Talent Factory heeft ervaring opgedaan bij ’s werelds grootste retailer; A.S.Watson. Bij verzekeraar; Aegon Corporate Center en bij de schoonmakers van Nederland: Hago / Vebego.